Otellerde Neden Halıfleks Kullanılır?

Neden halıfleks sorusunun en güzel cevabı Duvardan duvara halı dekorasyondaki şıklığı tamamlayan en önemli parçası olmasıdır. Evlerde, iş yerlerinde, otellerde, camilerde, ofislerde, trenlerde ve daha birçok alanlarda hem görünüm hem de maddiyat açısından kolaylık sağladığı için tercih edilirler.

Bu tarz halılar kolay döşenmesi ve pratik olması açısından çoğunlukla otellerde tercih edilir.Her mekâna uygun çeşitlikte halı desenleri ve renkleri mevcut olduğu için bu halılarıdekorasyona uygun bir şekilde seçmek büyük ölçüde zaman tasarrufu sağlar. Neden Halıfleks desenleri, çünkü mekânın görüş alanlarını da belirler. Büyük desenler iç mekânlarda dar alan hissi yaratırken, küçük desenler ferahlık hissi verir. Bu yüzden genellikle otellerin koridorlarında tek renk tercih edilir.

Oteller gün boyu birçok misafiri ağırladığı için tek parça halı seçimi müşterilerin kendilerini sıcak bir atmosferde hissetmelerini sağlar. İşletmelerde asıl amaç misafirleri rahat ettirmek ve kesintisiz rahat bir uyku sunmaktır. Neden Halıfleks modelleri , çünkü ses emici özelliği sayesinde; ayak sesi, eko ve oluşabilecek uğultuların elimine edilmesine olanak sağlar. Böylelikle müşteri memnuniyet üst sevilere taşınmış olur.

Neden Halıfleks, çünkü güvenlik açısından da tercih edilmektedir. Sert zeminler ıslak olduğu zamanlarda büyük tehlikelere yol açabilir. Ancak halılar olabilecek kaza olasılıklarını ortadan kaldırırlar.


Böylece çocuklu ailelerde içleri rahat bir şekilde otellerde kalmanın keyfini doyasıya yaşarlar. Halıfleks kullanım alanına göre çeşitlilik gösterir. Evlerde kullanılan halılarda konfor hissi ön plandadır. Farklı olarak otellerde kullanılan halılar kontrat ( yoğun kullanıma uygun ) halılardır. Bu yüzden lekelere karşı dayanıklılığı en üst seviyede tasarlanmışlardır. Ayrıca alev almazlık gibi ekstra avantajları da vardır. Böylece uzun süre kullanılan halılar ilk günkü görünümünü koruyacaktır.

Otellerde duvardan duvara halı kullanılmasının bir diğer önemli nedeni ise kolay temizlenmesidir. Otellerde misafr sirkülâsyonu yoğundur. Bu yüzden günlük olarak temizliğin yapıldığı mekânlardır. Halıfleks temizliği diğer halılara göre kolay şekilde tamamlanır. Güçlü emişe sahip bir süpürge ve süpürge sonrası iyi bir halı silme şampuanı kullanıldığı zaman temizlik süreci tamamlanmış olur.
Ayrıca bu halıların kolay temizlenmesinin yanı sıra antialerjik özelliklere sahip olması duvardan duvara halıların otellerde kullanılma nedeninin en belirgin unsurudur.

WhatsApp'a yaz
Whatsapp 'a yaz