Evlerde Halıfleks Kullanımı

Evde Halıfleks

Kısaca evlerde halıfleks, zemini saracak ebatlarda ayarlanabilen ve şık bir görünümün ekonomik bir şekilde elde edilmesine yarayan döşemelik halıya denir. Halk arasında genelde duvardan duvara halı olarak bilinmekte olan döşemelik halı dilimize İngilizceden geçmiş bir kalıptır. Estetikliğin ve konforun bir diğer adı da denilebilmektedir.

Günümüzde çokça tercih edilen evlerde halıfleks modelleri, ince bir dokuya sahip olmalarına rağmen evdeki ısının kaybolmamasını sağlayan ısı yalıtımı görevi de görür. Bunun ile birlikte doğal yapısı sayesinde, evinizin dekorasyonları ile uyumu kolayca yakalamanıza yardımcı olacak aksesuar tadındaki küçük dokunuşlarla evdeki aradığınız şıklığa sizi de kavuşturabilir. Artık evinizde parça parça halılar kullanıp, halıların mobilyalarınız ile renk ve uyum dengesini ayarlarken yaşadığınız o zorlu günleri geçmişte bırakma zamanınız geldi. Evinizdeki yakaladığınız uyumu dilediğiniz renkteki halıfleks modelleri ile arttırabilir, küçük dokunuşlarla kısa zamanda çevrenizdekilerin sizi kıskanmasını sağlayacak büyük değişiklikler yapabilirsiniz.

Evde Halıfleks Kullanımı

Evlerde Halıfleks Kullanımı

Çocuk sahibiyseniz, evlerde halıfleks yaptırmak için daha fazla beklemenize gerek yok. Çocuk odalarında kullanılacak evlerde halıfleks çeşitleri kolay temizlenen ve antialerjik özelliklerde olması gerektiğini bilmeniz yeterlidir. Temizleme aşamasında kullandığınız temizlik malzemelerinin seçimine de dikkat etmek gerekmektedir. Böylece uygun bir bütçeyle, çocuklarınıza yumuşak bir zeminde ve sıcacık bir odada büyümeleri için şık bir ortam sağlamış olursunuz.

Dikkat etmeniz gereken bir diğer durumsa, mobilyalarınız zaman içerisinde halıfleks üzerinde iz yapabilir. Bu durumun önüne geçebilmek için evinizde bulunan kanepe, koltuk, masa, komedin gibi eşyaların yerlerini aralıklarla değiştirmelisiniz. Ya da artan halı parçalarını mobilya ayaklarınızın boyutunda keserek, mobilya ayaklarının altlarına koyabilir böylece boydan boya halı çeşidinin zarar görmesini engellemiş olursunuz.

Unutulmaması gereken bir diğer husustan bahsedecek olursak o da evlerde halıfleks modellerinin temizlik aşamasıdır. Diğer halılara nazaran bu halılar parça parça olmadığı için haliyle kaldırıp temizleme gibi bir olanağınız olmaz. Bu yüzden güçlü çekiş özelliğine sahip bir süpürge sizin en iyi yardımcınız olacaktır. Halıya işlemiş olan tozları süpürge yardımı ile temizledikten sonra halınızı silerek temizlik sürecine devam edebilirsiniz. Silme işlemi için halınıza zarar vermeyecek özelliklere sahip bir temizlik malzemesini kullanmalısınız. Aksi halde yanlış temizlik malzemeleri cildinize zarar verebilir.

WhatsApp'a yaz
Whatsapp 'a yaz